skip to Main Content

Met onderstaande professionals heb ik een actuele samenwerkingsrelatie. Zij assisteren o.a. regelmatig tijdens GevoelsVerkenner licentietrainingen. Heb je vragen? Ze denken graag met je mee.

Josta van Onna

Josta van Onna staat al vijfentwintig jaar met veel liefde en passie voor de klas, waarvan de eerste eenentwintig jaar binnen het speciaal basisonderwijs. Josta is naast een bevlogen leerkracht ook kindercoach binnen het onderwijs, tevens leidt ze kindercoaches op.
“Als jij als leerkracht (kindercoach) de gevoelsverkenners in je hart sluit, lopen ze met je mee, de hele dag. Dan hoef je niets te bedenken om te doen, dan komt het gewoon, ze zijn er, precies op het moment en in de situatie dat ze nodig zijn! De GevoelsVerkenner is dol op klassen binnen het onderwijs. Hier kan hij veel ontdekken over de kinderen. Over hoe ze zich voelen, wat ze nodig hebben, hoe ze over zichzelf denken en over de ander en wat de kinderen nodig hebben om tot leren te komen.”
Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden om de GevoelsVerkenner® methodiek in het onderwijs in te zetten? Neem gerust even contact op met Josta (jufjosta@hotmail.com) en volg haar voor inspiratie via Instagram, onder de naam @jufjosta.

Daphne Vis

Daphne Vis heeft meer dan twintig jaar als (plusklas)leerkracht en coördinator hoogbegaafdheid op diverse basisscholen gewerkt. Vanuit haar praktijk zet ze haar enthousiasme, expertise en kennis graag in bij de begeleiding van kinderen, ouders en professionals. De missie van Daphne is dat hoogbegaafde kinderen gezien en (h)erkend worden, zichzelf kunnen en vooral durven zijn.
“De intensiteit waarmee hoogbegaafde kinderen alles beleven brengt zoveel moois met zich mee, maar maakt het leven soms ook ingewikkeld. Je anders voelen dan je klasgenoten maakt het er niet altijd gemakkelijker op. Als Gevoelsverkenner licentietrainer maak ik dagelijks dankbaar gebruik van de methodiek. Er ontstaan prachtige inzichten als je vertrouwt op de kinderen en je hun proces en wijsheid durft te volgen. Door het kind een verkennersreis door hun gevoelswereld te laten maken met de Gevoelsverkenner methodiek kunnen ze hun intense gevoelens en emoties letterlijk een plek geven en als een normale reactie gaan zien. Het vergroot hun zelfbewustzijn en zelfacceptatie. De Gevoelsverkenner is een krachtige tool voor hoogbegaafde kinderen om wat minder te piekeren en meer te leren voelen.”
Volg Daphne via @Bureaubegaafd op Instagram of neem een kijkje op haar website: www.bureaubegaafd.nl

Janneke van Lint

Janneke van Lint is in 1995 afgestudeerd aan de Hogeschool van Leeuwarden in Creatieve Therapie spel-drama en heeft sinds 2008 haar eigen praktijk. Hier kan zij haar helpende karakter integreren met een onuitputtelijke creativiteit. Tevens is Janneke verbonden als docent ‘Kind gerelateerde werkvormen’ aan de kindercoach opleiding van de academie voor Psychodynamica. Haar interesse in systemisch werk heeft ertoe geleid dat ze zich in de afgelopen jaren verder heeft gespecialiseerd in het onderzoeken van de werking van een systeem om tot veranderingen te komen binnen het gezin. Al haar expertise kan ze perfect combineren met de GevoelsVerkenner methodiek, waarmee het vanaf het allereerste moment raak was.
”Door mijn jarenlange ervaring met kinderen, pubers, adolescenten en gezinnen is de GevoelsVerkenner een zeer welkome aanvulling binnen mijn werk als therapeut en coach.  Met de GevoelsVerkenner methodiek kan ik je begeleiden naar het weer durven toelaten van je gevoelens. Hoe mooi is dat! Zowel individueel als met het hele gezin. En laat ik dat nou een toegevoegde waarde vinden.”
Volg Janneke op Facebook via @Toermalijn Coaching & Spel-dramatherapie of neem een kijkje op haar website: www.toermalijn-coaching-therapie.nl

Monica Buijsen

Monica Buijsen is eigenaar van Praktijk Beeldig waar ze kinderen, jongeren en hun ouders coacht op het gebied van beelddenken, hooggevoeligheid en faalangst. Daarnaast is ze taal-en dyslexiecoach en werkt ze ambulant in het basisonderwijs.

“De kinderen, jongeren en ouders die ik coach, worstelen niet zelden met hun emoties of een bepaald gevoel waar zij meer inzicht of richting in willen krijgen. De vaak creatieve geest en rijke belevingswereld van mijn coachees vrágen als het ware om het werken met beelden. Coachen door middel van beeld en creatieve werkvormen is niet alleen leuk, het kan ook ontzettend veel inzicht geven in wat er in je binnenwereld gaande is. Het helpt om woorden te geven aan wat je denkt en voelt.
Gevoelsverkenner is bij uitstek dé methodiek waarmee je op creatieve wijze op ontdekkingstocht gaat naar je gevoelswereld. Wat een verrijking voor in de praktijk! Keer op keer ben ik getuige van prachtige processen die op gang komen, bij zowel kinderen als volwassenen. Ook geef ik met veel plezier Gevoelsverkenner workshops aan andere professionals. Heerlijk vind ik het, om collega’s net zo enthousiast te maken over het werken met de methodiek als dat ik dat ben!”

Volg Monica via @praktijk_beeldig op Instagram of neem een kijkje op haar website: www.praktijkbeeldig.nl

Back To Top