skip to Main Content
Ga je mee op verkennersreis voor een totale onderdompeling in de methodiek GevoelsVerkenner?

Doe mee op 10 en 11 september (2024) met de GevoelsVerkenner® licentietraining of sluit je aan op 10 en 11 december (2024) óf 3 en 4 februari (2025).

Gevoelsverkenner® is een echte aanrader als je als professional meer verdieping en inzicht wil bereiken in de gevoelswereld van kinderen, ouders en volwassenen. Op een prachtige locatie leer je in twee dagen alle ins en outs van de GevoelsVerkenner® methodiek kennen.

De veelzijdige tools in deze methodiek helpen je cliënt zijn gevoelsleven zonder oordeel te laten verkennen. Met behulp van de verkenners (8 symbolische figuren) komen inzichten en nieuwe perspectieven verrassend snel tot stand. Tijdens de licentietraining leer je hoe je geheel afgestemd, vanuit jouw expertise, deze methodiek kunt inzetten met jouw doelgroep.

De methodiek is in te zetten in een klassensituatie, tijdens workshops of 1-op-1 begeleiding. Als licentietrainer mag je ook workshops voor professionals verzorgen.

De tweedaagse is voornamelijk gericht op het inzetten van de methodiek met eigen cliënten, in je praktijk en/of evt. op school. Je ontvangt o.a. nieuwe werkvormen (waar je ook mee aan de slag gaat) en we geven vele praktijkvoorbeelden. Ook gaan alle deelnemers de methodiek zelf ervaren. Hierdoor kunnen zij GevoelsVerkenner authentiek overbrengen op de manier die bij hen pas. Ik laat demo’s zien en natuurlijk is er ook een stuk achterliggende theorie dat we behandelen.

Het is niet nodig dat je al veel ervaring hebt met het toepassen van de methodiek. Wellicht wil je de training (eerst) volgen om de methodiek met nog meer zekerheid & vertrouwen in te zetten en/of werk je er al wel mee maar wil je er nog veel meer uithalen. Om voldoende aandacht te hebben voor iedereen werk ik met groepen van maximaal 10 deelnemers en is er altijd een gast-trainer aanwezig die veel ervaring heeft in het werken met deze methodiek.

Na deze verdiepende training mag je ook andere professionals trainen, dit kun je zien als een bonus. Vaak zijn er gemiddeld ongeveer 3 deelnemers in de groep die dit willen.

Kort samengevat: je ontvangt 2 dagen volop inspiratie, hand-outs, een uitgebreide reader en (extra) werkvormen die je zowel in je consulten als workshops aan kinderen, jongeren, volwassenen (ouders) kunt inzetten. Dit is inclusief licentie om zelf workshops aan professionals te geven. Zodat we evt. gezamenlijke kennis & inspiratie kunnen gaan verspreiden door Nederland en België. Het is geheel aan jou of je de GevoelsVerkenner wilt inzetten voor je eigen praktijk, instelling, klas etc. of dat je er ook workshops in wilt geven.

Je ontvangt na deze training een certificaat, drie GevoelsVerkenners-trainers-logo’s om te gebruiken in je PR-uitingen en kunt lid worden van de besloten Facebookgroep. Ook krijg je een vermelding met jouw bedrijfsnaam (incl. doorlink) op de website. 

Praktische informatie

Datum: 10 en 11 september 2024 van 10:30u tot 16:30u, welkom in de zaal vanaf 10:15u. (je kunt er ook voor kiezen om mee te doen op 10 en 11 december óf 3 en 4 februari).
Locatie: Klooster Nieuwkerk in Goirle. Een schitterende plek met historie, mooie ruimtes, lekker eten, omringd door natuur. Je kunt hier tegen schappelijke tarieven overnachten. Meer info: https://kloosternieuwkerkgoirle.nl/
Tarief: deze tweedaagse kost € 465,- excl. btw (€ 562,65 incl. btw) inclusief licentie om professionals workshops te mogen geven, certificaat, cursus-map en hand-outs, werkboekje en 3 prachtige licentie logo’s. De dagen zijn geheel verzorgd incl.: zoete lekkernijen, koffie, thee en een zalige 2 gangen kloosterlunch. De methodiek is exclusief en schaf je los aan. Neem deze mee naar de training.
Studiepunten: indien je lid bent van de beroepsvereniging ‘De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg’ kun je studiepunten behalen voor deze training (4 dagdelen bijscholing). Ben jij aangesloten bij een andere beroepsvereniging? Informeer dan voor de zekerheid zelf even.
Betaling: Stuur me een mailtje met je gegevens als je zeker mee wilt doen en gegarandeerd wilt zijn van een plek.

Werk je binnen het onderwijs? De licentietraining wordt dan ook regelmatig vergoed vanuit het scholingsbudget van de onderwijsinstelling. In deze infographic kun je zien (of laten zien) wat de meerwaarde is van GevoelsVerkenner in het onderwijs. Mogelijk interessant om te bespreken met je werkgever.

Criteria om mee te doen:

  • Ik vraag je om de methodiek met het handboek en de bijgaande kaarten voorafgaand aan de training door te lezen. Zodat je alvast bekend bent de verkenners en de achterliggende theorie. Het is waardevol als je al een keer met de methodiek hebt geoefend. Dit kan ook met een klein onderdeel en hoeft niet in een werksetting. Een keer toepassen met een kennis, familielid of gewoon voor jezelf kan natuurlijk ook.
  • Je ontvang deze dagen ook extra tips in het werken met de GevoelsVerkenner poppetjesset van Verwonderland. Het is aan te raden dat je deze in bezit hebt en meeneemt. Mocht je workshops willen geven aan professionals en ook met de poppetjes naar buiten treden dan verwacht ik dat je in bezit bent van de originele GevoelsVerkenner poppetjesset.
  • Er wordt een HBO- opleidings-, denk- en/of werkniveau gevraagd (soms hebben mensen dit zelf verworven). Deelnemers hebben ervaring opgedaan op het gebied van coachende of therapeutische vaardigheden en zijn bereid tot zelfreflectie.

Wie weet zie ik je in september of december 2024 of februari 2025! Heb je interesse dan hoor ik het graag en kan ik je laten weten of er nog plekken beschikbaar zijn. 
Laat je me het ook weten mocht je nog vragen hebben?

We gaan er weer een paar onvergetelijke dagen van maken…:)

Locatie: Klooster Nieuwkerk Goirle

Back To Top