skip to Main Content

Voor de échte kwezelfanatiekeling organiseer ik de Kwezel-on-tour. Er zijn nog maar drie plekken vrij, dus stuur me een mailtje (info@greetjewelten.nl) als je zin hebt om aan boord te stappen! Het Kwezel Expeditie-avontuur gaat plaatsvinden op het prachtige Vlieland in maart 2024. Bij aankomst op vrijdagmiddag 15 maart ontvang ik jullie graag op de Veerdam (waar de veerboot aankomt) bij het standbeeld van zeevaarder Willem de Vlamingh. Vervolgens gaat iedereen inchecken bij zijn of haar accommodatie. Daarna ontmoeten we elkaar weer en maken we een wandeling over de Waddendijk naar de plek waar het verhaal ‘Een kwezel aan boord’ begint. Het lijkt me gezellig om daarna gezamenlijk te gaan eten in één van de vele leuke restaurantjes. De 16de en 17de gaan we als ware kwezelontdekkingsreizigers het eiland verder exploreren aan de hand van passages uit het boek (met bijbehorende opdrachtjes). Ondertussen ontmoet je eilanders die ook een onderdeel van het programma verzorgen. De 18de is er in de ochtend (voor de veerboot van 11:50u vertrekt) een afscheidsmoment en een slotritueel. Voor de Kwezel-on-tour zijn nu nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dus laat het me vlug weten als je mee wilt doen, de groep zal uit maximaal 8 personen bestaan. Ook als je niet bij de Kwezelworkshopdag was, kun je meedoen.

De kwezel-on-tour is inclusief
 • Plattegrond van het eiland. Incl. locaties van bezienswaardigheden, restaurants en accommodaties en handige eiland-informatie. Tips en suggesties over mijn favoriete plekjes op het prachtige Vlieland.
 • Een heus Kwezel rapportageschrift (neem deze mee als je die al met de Kwezelworkshopdag hebt ontvangen) met nog ander moois!
 • Ticket om de ‘Rode kabouter’ te bezichtigen. Wie weet zien we Germ de vuurtorenpachter uit het boek.
 • Yogawandeling onder leiding van eilander Bianca (yogadocent en bibliothecaris). De oefeningen doen we (staand) in de natuur en zijn makkelijk uit te voeren. Bianca kent het kwezelboek ook heel goed en gaat zeker een link leggen.
 • Eenmalig een heerlijke lunch in één van de vele leuke restaurantjes, eetcafés.
 • Uitstap met de stoere Vliehors Expres incl. tourgids. We reizen via het kilometerslange strand naar de grootste zandvlakte van West-Europa of beter gezegd: de Sahara van het Noorden. We stoppen ook nog bij het drenkelingenhuisje, een magische plek die voorkomt in het boek. Wie weet vinden we er de kaart naar San Borondón?
 • Kwezelpoëzie workshop bij eilanddichter Gerda Posthumus.
 • Groepsbijeenkomst/ gesprek in het vakantiehuisje, waar ik grote delen van het boek schreef. De verdieping in met de kachel aan, een lekker taartje en drankje.
 • Verspreid over de dagen: Kwezel rituelen, oefeningen en visualisaties (buiten bij mooi weer).
 • Op de dag van vertrek (maandagochtend) nemen we het er nog even van met een lekker cranberrytaartje (zooo verrukkelijk, maar je mag natuurlijk ook een andere lekkernij bestellen) en een drankje bij Zeezicht. We doen een slotritueel en daarna nemen we afscheid op de Veerdam. Tenzij je er geen genoeg van kunt krijgen en nog wat langer op het eiland blijft ;).

De plekken die voorkomen in het boek en de schitterende natuur zijn als een spiegel om een kwezel-vraagstuk of persoonlijk thema onder de loep te nemen.

De dagen hebben een ademende structuur met naast het programma ook voldoende vrije momenten. Je kiest zelf je eigen accommodatie naar keuze, bepaalt waar je eet (erop uit of in je huisje) en wanneer je even alleen of juist met elkaar wilt zijn. Het totale programma wordt ter plekke bekend gemaakt, want ik ga natuurlijk nog niet alles verklappen;).

Exclusief
 • Verblijf (kies zelf je accommodatie), laat het me weten als je hierover tips wilt ontvangen.
 • Eten en drinken (behalve één keer lunch met drankjes, 2 x taart met drankjes, waarvan één keer in het vakantiehuisje).
 • Het huren van een fiets (die raad ik je vooral in het weekend aan om van A naar B te komen:).
 • Vervoer, veerboot en evt. parkeerkosten in Harlingen.
Tarief voor de Kwezel-on-tour

€ 295 excl. btw, € 356,95 incl. 21 % btw

10 % korting voor kwezel verkooppunten, dan is de prijs:
€ 265,50 excl. btw, € 321,26 incl. 21 % btw

Aanmelden

Stuur me een mail (info@greetjewelten.nl) als je mee op tour wilt. Misschien vind je het leuk om er alvast lekker in te komen en ook mee te doen met de Kwezelworkshopdag op 5 maart? Het hoeft echter niet, als je het boek gelezen hebt en enthousiast bent, heet ik je graag welkom aan boord. Praktische informatie en tips omtrent parkeren, de reis met de veerboot, bagagevervoer op Vlieland, het programma enz. volgen nog. Laat je het mij even weten als je nog vragen hebt?

Data en tijden

De veerboot vertrekt op vrijdagmiddag 15 maart vanuit Harlingen om 14:05u, je komt om 15:40u aan op het mooie Waddeneiland Vlieland.

De veerboot brengt je weer terug naar Harlingen op maandag 18 maart om 11:50u, aankomst in Harlingen 13:25u.

Natuurlijk kun je eerder komen of later weggaan als je dat wilt om nog wat langer van het eiland te genieten.

Stuur mij een mailtje en reserveer deze dag
Back To Top