skip to Main Content

Met GevoelsVerkenner® kun je heel laagdrempelig gesprekken en processen m.b.t. gevoelens op gang brengen met diverse doelgroepen. Mede doordat gevoelsprocessen zo beeldend in kaart zijn gebracht met behulp van de verkennersfiguren geeft het directe helderheid. Lees hier enkele ervaringen.

Orthopedagoog Marissa Wits
“Wat fijn dat deze methodiek er is! Beeldend en praktisch aan de slag kunnen met je gevoel, maakt dat ik hier heel enthousiast van word. Het handboek neemt je stap voor stap mee door de Gevoelsverkenner methodiek, is onderbouwt met theorie en bevat goede praktijkvoorbeelden. Alles wordt helder uitgelegd en je krijgt veel handvatten mee om met de materialen aan de slag te kunnen. Door de veelzijdigheid aan middelen als de poster, kaartjes en werkbladen, kun je de methodiek op verschillende manieren toepassen en toespitsen op degene waarmee je werkt. Ik vind Gevoelsverkenner een echte aanrader als je als professional meer verdieping en inzicht wil bereiken in de gevoelswereld van kinderen, ouders en volwassenen.”

Elfie,16 jaar
“Ik heb nog nooit zoiets gezien. Hier had ik wel een training willen krijgen op de basisschool. Iedereen maakt mee wat er op de poster staat, maar je praat er niet over. Als je iets voelt ga je er vaak automatisch op een bepaalde manier mee om. Maar ik heb nu een duidelijk overzicht van wat ik met mijn gevoelens kan doen. Dit kan ik heel goed en overal voor gebruiken, voor veel dingen die er in mijn leven spelen!”

Sil, 13 jaar
“Je leert omgaan met je eigen gevoelens. Je weet waar je op kunt letten, zodat je weer écht vooruit kunt gaan in plaats van dat je doet alsof..”

Kevin, 15 jaar
“Ik heb door de vragen over de Wegkijker geleerd dat ik geraakt mag worden in plaats van steeds te doen alsof iets me niet kan schelen. Daardoor krop ik veel minder op.”

Kristel, moeder van C. een dochter van 9 jaar
“Onze dochter kon haar gevoelens moeilijk verwoorden. Eenmaal bij jou bleek de essentie dat ze eerst helder mocht krijgen op welke manieren ze met haar gevoelens om ging. Doordat ze hier visueel (met de kaarten en de poster) inzicht in kreeg, kwamen we erachter dat ze gewend was geraakt ‘aan het wegkijken van haar gevoelens’. Nu kiest ze steeds vaker voor het toelaten van haar gevoelens. Dit heeft vanzelf als gevolg gehad dat ze zich meer is gaan uiten en lekkerder in haar vel zit. Prachtig hoe GevoelsVerkenner met die leuke figuren zo sterk tot de verbeelding spreekt! Ook wij hebben er veel van geleerd.”

Cato, 9 jaar
“Door de poster is het makkelijker geworden om mijn gevoelens te uiten. Zodat anderen nu ook weten wat ik voel en me daardoor beter vooruit kunnen helpen als me iets dwars zit. Vroeger sprak ik daar niet over. Nu wel, ik denk dan aan de Hartopener.”

Anneke, 39 jaar
“Wat ik zo sterk vind aan jouw methodiek is dat je ingaat op verschillende manieren (posities) om met gevoelens om te gaan. Hoe vaker ik het gebruik hoe meer ik de verschillende Verkenners leer kennen, ze worden steeds meer ‘eigen’.”

Meiden, mama- en vrouwencoach Annerieke Siemons
“Het zijn hele mooie materialen om mee te werken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Overal is heel zorgvuldig over nagedacht en er zit veel passie en liefde in, waardoor elk detail klopt. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en er andere mooie materialen en methodieken aan koppelen. De Gevoelsverkenner sluit heel goed aan bij mijn praktijk Lev & Beleven en kernwaarden (avontuur, energie, liefde, puur en verbinding). Alleen het kijken naar de materialen vind ik al een feestje op zich! Het is ook een hele praktische tool en doordat je werkt met de verkenners, is het makkelijker om bij je gevoelens te komen.”

Kindercoach (psychomotorisch) & beelddenker specialist Monica Buijsen
“Ik miste in mijn praktijk een methodiek waarbij je met kinderen met bijvoorbeeld faalangst of verdriet écht de gevoelswereld kunt verkennen. Met Gevoelsverkenner kan dat! Vaak wordt d.m.v. coaching stilgestaan bij wat we denken, hoe onze gedachten zijn en hoe onze gedachten ons gevoel bepalen. Maar wat zijn dan die gevoelens? Vanuit welke invalshoek (die de verkenners zo mooi beeldend weergeven) verbind je je met dat gevoel en hoe ga je ermee verder? Lekker de diepte in, ik vind dit zo belangrijk. Ik merk in mijn praktijk dat daar heel veel behoefte aan is.”

Kinder- en perfectionisme coach Vicky Nuyts
“Ik gebruik GevoelsVerkenner regelmatig in mijn praktijk. Het materiaal mét of zonder poppetjes maakt die soms overweldigende gevoelswereld visueel. Dat helpt om er meer vat op te krijgen. Niet alleen zuchten kinderen opgelucht: ‘Dat is wat er dus aan de hand is of dat is wat ik doe!’ Door de andere verkenners te zien en beter te leren kennen, worden ze geïnspireerd om dingen ook op een andere manier te bekijken. Helemaal hoe het bij hen past. Een fijne methodiek die zicht geeft op je eigen gevoelswereld.
Ik gebruik het zowel individueel als in kleine groepen.”

Kindercoach Joan van Meerten-Berends
“Kinderen geven regelmatig als feedback dat ze de GevoelsVerkenner als heel prettig hebben ervaren. Op spelende wijze maken ze spannende, euforische, verdrietige of leuke reizen door hun Gevoelslandschap. Om dit te verankeren maken we kleine kunstwerkjes die ze mee mogen nemen, zoals zwerfsteentjes. Vaak bewaren de kinderen de steentjes als een trofee. Dank voor deze prachtige methodiek Greetje.”

Lees verder..
Back To Top