skip to Main Content
GEVOELSVERKENNER TEAMLEDEN

Graag wil ik jullie voorstellen aan onderstaande GevoelsVerkenner teamleden. Zij assisteren regelmatig tijdens licentietrainingen en leveren extra bijdragen ten behoeve van de GevoelsVerkenner methodiek. Heb je vragen? Ze denken graag met je mee.

Mandy Braet

Vlak na de lancering van de methodiek GevoelsVerkenner® (juli 2020), ontving ik met regelmaat enthousiaste mailtjes van coach Mandy Braet. Hierin schreef ze mij over haar ‘GevoelsVerkenner wondertjes’, zoals zij deze zelf betitelt. Ik vond het prachtig om te lezen hoe creatief, fantasie- en vindingrijk Mandy met de methodiek aan de slag was gegaan. Te horen over de effecten die dit had op haar cliënten maar ook op haar eigen leven.
Voor haarzelf voelde het werken met de methodiek van begin af aan geheel natuurlijk en volkomen vanzelfsprekend. Dus vroeg ik me af: wat als zij ook andere professionals kan voorzien van nieuwe inspiratie, afgestemde ideeën, pakkende vragen en andere invalshoeken? Praktisch meedenkt over casussen, vragen of facetten die uitdagend kunnen zijn binnen hun vakgebied? Zo kwam ik op het idee om Mandy een supervisietraject te laten afleggen. Zodat zij nu als ‘GevoelsVerkenner® coach’, vanuit haar eigen onderneming, professionals op praktische wijze ondersteunt in het inzetten van deze veelzijdige methodiek.
Volg Mandy op Facebook via @Coach & trainer Mandy Braet of ga voor meer informatie naar haar website: www.mandybraet.nl

Lees hier bijvoorbeeld over zo’n ‘wondermomentje’.

Josta van Onna

Josta van Onna staat al vijfentwintig jaar met veel liefde en passie voor de klas, waarvan de eerste eenentwintig jaar binnen het speciaal basisonderwijs. Josta is naast een bevlogen leerkracht ook kindercoach binnen het onderwijs, tevens leidt ze kindercoaches op.
“Als jij als leerkracht (kindercoach) de gevoelsverkenners in je hart sluit, lopen ze met je mee, de hele dag. Dan hoef je niets te bedenken om te doen, dan komt het gewoon, ze zijn er, precies op het moment en in de situatie dat ze nodig zijn! De GevoelsVerkenner is dol op klassen binnen het onderwijs. Hier kan hij veel ontdekken over de kinderen. Over hoe ze zich voelen, wat ze nodig hebben, hoe ze over zichzelf denken en over de ander en wat de kinderen nodig hebben om tot leren te komen.”
Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden om de GevoelsVerkenner® methodiek in het onderwijs in te zetten? Neem gerust even contact op met Josta (jufjosta@hotmail.com) en volg haar voor inspiratie via Instagram, onder de naam @jufjosta.

Daphne Vis

Daphne Vis heeft meer dan twintig jaar als (plusklas)leerkracht en coördinator hoogbegaafdheid op diverse basisscholen gewerkt. Vanuit haar praktijk zet ze haar enthousiasme, expertise en kennis graag in bij de begeleiding van kinderen, ouders en professionals. De missie van Daphne is dat hoogbegaafde kinderen gezien en (h)erkend worden, zichzelf kunnen en vooral durven zijn.
“De intensiteit waarmee hoogbegaafde kinderen alles beleven brengt zoveel moois met zich mee, maar maakt het leven soms ook ingewikkeld. Je anders voelen dan je klasgenoten maakt het er niet altijd gemakkelijker op. Als Gevoelsverkenner licentietrainer maak ik dagelijks dankbaar gebruik van de methodiek. Er ontstaan prachtige inzichten als je vertrouwt op de kinderen en je hun proces en wijsheid durft te volgen. Door het kind een verkennersreis door hun gevoelswereld te laten maken met de Gevoelsverkenner methodiek kunnen ze hun intense gevoelens en emoties letterlijk een plek geven en als een normale reactie gaan zien. Het vergroot hun zelfbewustzijn en zelfacceptatie. De Gevoelsverkenner is een krachtige tool voor hoogbegaafde kinderen om wat minder te piekeren en meer te leren voelen.”
Volg Daphne via @Bureaubegaafd op Instagram of neem een kijkje op haar website: www.bureaubegaafd.nl

Janneke van Lint

Janneke van Lint is in 1995 afgestudeerd aan de Hogeschool van Leeuwarden in Creatieve Therapie spel-drama en heeft sinds 2008 haar eigen praktijk. Hier kan zij haar helpende karakter integreren met een onuitputtelijke creativiteit. Tevens is Janneke verbonden als docent ‘Kind gerelateerde werkvormen’ aan de kindercoach opleiding van de academie voor Psychodynamica. Haar interesse in systemisch werk heeft ertoe geleid dat ze zich in de afgelopen jaren verder heeft gespecialiseerd in het onderzoeken van de werking van een systeem om tot veranderingen te komen binnen het gezin. Al haar expertise kan ze perfect combineren met de GevoelsVerkenner methodiek, waarmee het vanaf het allereerste moment raak was.
”Door mijn jarenlange ervaring met kinderen, pubers, adolescenten en gezinnen is de GevoelsVerkenner een zeer welkome aanvulling binnen mijn werk als therapeut en coach.  Met de GevoelsVerkenner methodiek kan ik je begeleiden naar het weer durven toelaten van je gevoelens. Hoe mooi is dat! Zowel individueel als met het hele gezin. En laat ik dat nou een toegevoegde waarde vinden.”
Volg Janneke op Facebook via @Toermalijn Coaching & Spel-dramatherapie of neem een kijkje op haar website: www.toermalijn-coaching-therapie.nl

Back To Top